You are here
Home > Politik

Vismandsstudie bekræfter enorme usikkerheder om skattesænkninger

Det økonomiske råds sekretariat har netop lanceret sin nye rapport om skat og arbejdsudbud.

Enhedslisten er glade for, at DØRS præsenterer ny forskning på området, og ifølge skatteordfører, Rune Lund, bekræfter studiet, at der er så store usikkerheder i forholdet mellem skattesænkninger og arbejdsudbuddet, at det er uansvarligt at basere skattereformer på antagelser om øget arbejdsudbud.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, udtaler:

“De borgerlige har en dårlig vane med at bilde folk ind, at det næsten ikke koster noget at sænke skatten for de rigeste danskere. Vismændenes nye studie viser endnu engang, at det i bedste fald er naivt og i værste fald bevidst vildledning, når de blå partier påstår, at deres asociale skattereformer tjener sig selv hjem.

Vismændene anbefaler klokkeklart, at regeringen i langt højere grad gør opmærksom på de store usikkerheder, når de fremlægger deres politik. I Enhedslisten håber vi selvfølgelig på, at regeringen vil følge anbefalingen og fortælle åbent om svaghederne i deres økonomiske beregninger – også selvom det kan gøre lidt ondt at være ærlig omkring de store usikkerheder i deres økonomiske politik.

I Enhedslisten har vi hele tiden ment, at det er dybt uansvarligt at finansiere sin politik med nogle meget usikre dynamiske effekter, hvor man beder til, at folk pludselig får lyst til at arbejde meget mere, når skatten sænkes i toppen – særligt når regningen for skattesænkningerne bliver betalt af nedskæringer på vores børnehaver, skoler og sygehuse. Vismændenes nye studie bekræfter endnu engang, at det er fornuftigt at afholde sig fra den slags gætterier.”

(Visited 6 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar