You are here
Home > Udland

Tyrkiet skal respektere ECHR’s afgørelse over Demirtas

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (ECHR) har besluttet, at den tyrkiske regering snarest muligt må løslade den tidligere HDP-medformand Selahattin Demirtas.

ECHR fastlår i sin afgørelse enstemmigt, at Tyrkiet har overtrådt “rettigheder i henhold til den europæiske menneskerettighedskonvention, hvorfor Demirtas bør frigives “så tidligt som muligt”, lyder det i afgørelsen

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan har kommenteret Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse, der kræver frigivelsen af Demirtas.

Erdogan oplyser over for de tyrkiske medier, at afgørelsen fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke er bindende for Tyrkiet.

Talsmand for Europa Kommissionen Daniel Holtgen har dog efterfølgende på Twitter oplyst, at afgørelsen er for alle landene, heriblandt Tyrkiet bindende i kraft af den europæiske menneskerettighedskonvention §46.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse for opbakning fra danske politikere.

”Tyrkiet skal selvfølgelig efterleve dommen fra menneskerettighedsdomstolen. At Erdogan ikke føler sig forpligtet af menneskerettighederne understreger kun, hvor vigtigt det er, at Danmark langt mere aktivt kritiserer Tyrkiets krænkelse af ytringsfriheden og indespærring af politiske modstandere,” siger Pernille Skipper, som er Enhedslistens politiske ordfører.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse får også opbakning fra Serdal Benli, som er medlem af SF.

“Denne afgørelse bekræfter endnu engang at domstolene i Tyrkiet ikke er uafhængige, men under kraftig politisk pres. Det er bekymrende, at en vores vigtige allierede i NATO og i regionen flytter sig længere og længere væk fra demokrati henimod mod et decideret diktatur.”

(Visited 43 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar

Top