You are here

Regerings ghettoplan: Skidt og kanel set med kommunale briller

Af Serdal Benli

Godt med værktøjer til mere blandede boliger

Fleksibel udlejning kan virkelig gøre en stor forskel, og her har vi også set gode resultater i vores udsatte boligområder i Gladsaxe. Det kræver selvfølgelig, at man har gode alternativer i den samme prisklasse, så de udsatte borgere ikke bliver stillet dårligere. På samme måde har vi også arbejdet med ikke at bosætte borgere på integrationsydelse i Værebroparken og Høje Gladsaxe. Det har fungeret rigtig godt.

Vigtig med tidlig indsats – men nej tak til stopprøver

I min kommune har vi arbejdet meget med tidlig sprogstimulering med gode resultater. Derfor ser jeg også gode muligheder i, at vi skal have flere børn i daginstitution og alternativt i sprogstimulering. Også vigtigt at sprogarbejdet fortsætter i nulte klasse, men stopprøver er ikke løsningen i mine øjne. De kommer bare til at stresse børnene i en helt uhørt grad.

Absurd at straffe fagfolk

Det er helt skudt ved siden af, at regeringen vil straffe fagfolk, der svigter deres pligt til at underrette. Allerede i dag har vi pligt til at underrette. Så den del er ude af proportion og kan skabe et yderligere pres på familieafdelingerne rundt omkring, så de reelt ressourcekrævende børn i værste fald lades i stikken. Sagsbehandlerne drukner i forvejen i underretninger og har ikke de nødvendige ressourcer til at følge med.

Reelt opgør kræver reel finansiering

Regeringen vil målrette renoveringsindsatsen i forhold til det almene byggeri – finansieret af Landbyggefonden – til ghettoområder. Der vil være forholdsvis få penge til almene boliger uden ghettoer – selvom de kan have et stort behov for renovering. Det kan, sammen med presset på almene boliger uden for ghettolisterne, føre til nye potentielle ghettoer. Midlerne skal følge målene. Det er klart.

Dette er et blogindlæg og ikke et udtryk for Netadvis.dk’s holdning.

INFO: Serdal Benli er medlem af SF.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar