You are here
Home > Politik

SF sikrer penge til plejebørn, integration og mental sundhed

Det var en glad, men træt, Trine Torp, der fredag formiddag kunne meddele, at SF bl.a. har sikret 73 millioner til at forbedre indsatsen for anbragte børn. Det er blot seneste sejr i rækken af de igangværende satspuljeforhandlinger.

Hvert år går ministre og ordførere for de sociale områder til forhandlingsbordet i folketinget, for at fordele de såkaldte satspuljemidler til de mest udsatte grupper i samfundet.

I år har SF især kæmpet for, og sikret penge til, gratis psykologhjælp for unge mellem 18 og 20 år, traumebehandling for flygtningefamilier, forebyggelse af social kontrol, og større borgerinddragelse for kontanthjælpsmodtagere i forhold til aktiveringsindsatsen. På ældreområdet kæmper Kirsten Normann Andersen netop nu for at få de sidste detaljer på plads.

SF’s socialordfører Trine Torp betegner dagens resultat som “en vigtig sejr for børnene” på et område, der har været omgærdet af skandaler. Pengene skal bl.a. bruges til skræddersyet hjælp til plejefamilier, bedre opstartsforløb, tættere samarbejde med de biologiske forældre og netværk mellem nuværende og tidiligere anbragte børn.

“Én ting, som har manglet på området, er at gøre det nemmere for børnene at få et netværk til andre børn i samme situation – det styrker vi med denne aftale,” siger Trine Torp.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar