You are here
Home > Politik

Regeringen gambler med velfærden i nyt privatiserings-udspil

Regeringen har præsenteret et udspil om frit valg. Udspillet indeholder først og fremmest initiativer på ældre- og sundhedsområdet.

Ifølge Enhedslistens velfærdsordfører, Stine Brix, er dette endnu et eksempel på, at regeringen er stærkt optaget af at privatisere mere af vores velfærd. Det er det imod.

“Jeg er især bekymret for, at regeringen vil invitere private koncerner ind til flere eksperimenter i ældreplejen. Jeg er sikker på, at de store velfærdskoncerner klapper i hænderne i dag. De ønsker at tjene flere penge på ældreplejen. Men erfaringerne fra Sverige er katastrofale. Her ser vi, at velfærdskoncerner trækker milliarder ud af velfærden og placerer overskuddet i skattely.

Jeg tror, de fleste kan gennemskue regeringens spin om, at vi kan få det hele til det halve, hvis vi bare privatiserer mere. Sådan hænger verden ikke sammen. Der er et stort behov for at forbedre velfærden. Men løsningen er ikke privatisering. Vi skal prioritere velfærden frem for at bruge milliarder på skattelettelser,” siger hun.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar