You are here

Ny ghettoaftale er et totalt svigt af udsatte børn

Af Pernille Skipper

Jeg er rent faktisk rystet. For det første er det rent faktisk meget få børn i udsatte boligområder, der ikke kommer i institution. Det er ikke et større problem her, end andre steder. For det andet risikerer den her aftale at gøre det sværere at nå de familier, der ikke sender deres børn i institution og måske har sociale problemer.

At tvinge børn i institution, tvinge dem til at deltage i et ”læringstilbud” om danske mærkedage og ligefrem risikere at sende de børn ud i yderligere fattigdom ved at fratage forældrene børnechecken, hvis de ikke makker ret, er et svigt af udsatte børn. Børn på 1 år skal ikke i ”læringstilbud om danske mærkedage”. De skal være børn, lege og have omsorg fra dygtige pædagoger.

Jeg begriber ikke, at regeringen og Dansk Folkeparti, men i særlig grad socialdemokraterne, har valgt at presse udsatte forældrene og børn på pengepungen. Hvis man fratager forældrene børnechecken risikerer man at straffe børnene og sende dem ud i yderligere fattigdom, og det hjælper bestemt ikke på forældresamarbejdet, at institutionerne skal agere politibetjent og registrere børnenes tilstedeværelse.

Pædagoger, forskere og eksperter har advaret mod den har form for straf og tvang overfor udsatte børn og deres familier. Der er brug for samarbejde og opsøgende hjælp, og pædagogerne i institutioner med mange tosprogede eller udsatte børn har brug for flere kollegaer, ikke trusler om straf.

Dette er et blogindlæg og ikke et udtryk for Netadvis.dk’s holdning.

INFO: Pernille Skipper er ordfører for Enhedslisten.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar