You are here
Home > Indland

Ny EU-lov vil kunne skade danske patienter

Et nyt lovforslag fra EU-Kommissionen vil kunne bringe danske patienter i fare og skade det faglige niveau i Danmarks sundhedssektor.

Et nyt lovforslag vil kunne skade danske patienters sikkerhed og bringe det faglige niveau i fare i den danske sundhedssektor. Det skriver Lægeforeningen, Tandlægeforeningen og Apotekerforeningen i et åbent brev til EU-Parlamentets medlemmer.

Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU deler til fulde Apotekerforeningens, Lægeforeningens og Tandlægeforeningens bekymring.

“EU interesserer sig overhovedet ikke for borgernes ve og vel, for direktivet vil på ingen måde hæve de sundhedsmæssige standarder i EU. Tværtimod. Endnu en gang er der tale om endnu et EU-ræs mod bunden for at tjene bestemte økonomiske interesser,” siger Rina Ronja Kari.

Hun er parat til tage kampen op mod EU-Kommissionens lovforslag i EU-Parlamentet.

“Når så vægtige sundhedsfaglige foreninger som Apotekerforeningen, Lægeforeningen og Tandlægeforeningen siger så klart fra over for dette direktiv, så er det helt klart, at noget er ravruskende galt. Jeg vil kæmpe med næb og kløer for at bremse dette direktiv, for EU’s økonomiske interesser må aldrig gå forud patientsikkerheden,” siger Rina Ronja Kari.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar

Top