You are here

Mullahernes rædselsregime myrder løs igen og igen!

Af Serdal Benli

I går blev 23-årige Ramin Hossein Panahi henrettet ved hængning. Inden hans død forsøgte han desperat at få omverdenens opmærksomhed ved – under en sultestrejke – at sy sine læber sammen med sytråd. Panahi var kurdisk oppositions-politiker, medlem af det kurdiske socialistiske parti Komala og dømt til døden for sin politiske modstand mod det iranske præstestyre.

Panahi er desværre ikke den sidste eller første, der har lidt denne triste skæbne, hvor rædselsregimet myrder løs for at kvæle håbet for frihed!

Denne tragedie, sorg og lidelse satte den den kurdiske aktivist Ehsan Fattahian ord på lige før han den 11. november 2009 blev henrettet af Den Islamiske Republik Irans religiøse diktatur.

“Solopgangens sidste solstråle svinder. Samme vej må jeg nu tage. Lyden af visne blade under mine fødder fortæller mig, at jeg må af sted, ud på min sidste vej til friheden. Jeg har aldrig frygtet døden, selv ikke nu da den er mig så nær. Jeg kan mærke den, som en gammel ven af mit land og mit folk. Men jeg vil ikke skrive om døden i dette brev. Jeg vil skrive om, hvordan en sådan straf på nogen måde kan skabe retfærdighed og frihed i et land, hvor så mange synes at frygte vor fælles skæbne.‘Vi’, de fordømte, vil en bedre verden, en verden fri for uretfærdighed. Hvad vil ‘de’?

Ehsans ugerning var medlemskab af en forbudt organisation og ‘fjendskab over for Gud’. Panahi og Ehsans historier er ikke unikke – de er to ud af mange tusinder og millioner, der dagligt mærker rædselsregimets forbrydelser mod menneskeheden og mennesker der ønsker demokrati og frihed.

Alt imens ser vi stiltiende på!

Dette er et blogindlæg og ikke et udtryk for Netadvis.dk’s holdning.

INFO: Serdal Benli er viceborgmester i Gladsaxe og spidskandidat i hele Københavns Omegn til næste folketingsvalg og medlem af SF’s Landsledelse.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar