You are here
Home > Udland

Juhl: Ministre må forholde sig til rejer importeret fra Vietnam

Det er på tide, at den danske regering forholder sig kritisk til, hvordan fødevarer, der importeres til Danmark, produceres og har af betydning for forbrugernes helbred. Helt konkret har en undersøgelse fra Danwatch vist både store problemer med arbejdsforhold for vietnamesiske reje-arbejdere, og tilmed problemer med brug af antibiotika i rejeproduktionen, som medfører antibiotikaresistens hos de danske forbrugere.

Det får nu Enhedslistens udviklingsordfører, Christian Juhl til at kalde fødevareministeren og udenrigsministeren i samråd.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

“Det er ganske uacceptabelt, at danske supermarkeder, som Rema 1000, Føtex og Netto tjener penge på kæmperejer, der er forarbejdet i Vietnam under uhyrlige arbejdsvilkår, hvor arbejderne bliver syge af uacceptable vilkår, der giver dem kroniske lidelser.

Hertil kommer, at der i en del af produkterne findes antibiotika, som gives forebyggende til kæmperejerne. Det kan medføre resistens hos de danskere, der spiser rejerne.

Det er på tide, at den danske regering er mere kritisk med både arbejdsforholdene omkring produkter, der importeres til Danmark – og med indholdet af antibiotika i de fødevarer, der importeres til Danmark. Derfor har jeg kaldt fødevareministeren og udenrigsministeren i samråd om sagen.”

(Visited 21 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar

Top