You are here
Home > Udland

Internationale magter støtter ikke en kurdisk stat i Irak

Iraks kurdere indkalder til folkeafstemning om selvstændighed. Men internationale magter støtter ikke en kurdisk stat i Irak.

De irakiske kurdere udfordrer nu Irak ved at varsle en afstemning om uafhængighed den 25. september. Datoen er blevet fastsat efter et møde mellem de kurdiske politiske partier under ledelse af KDP-lederen Massoud Barzani, som står i spidsen for den regionale regering i det autonome område.

Den kurdiske region har sin egen hær, parlament, flag og økonomi. Befolkningen har i mange år ønsket sig mere uafhængighed fra Irak.

Kurderne har haft selvstyreområde i Irak siden 1991. Kurderne er en folkegruppe, hvor en stor del af dem lever i Tyrkiet, Syrien, Irak, Iran og Armenien.

Internationale magter støtter ikke en kurdisk stat i Irak

Internationalt kniber det dog med støtten til en kurdisk stat. Både Tyrkiet og Iran er imod kurdisk løsrivelse, da de frygter, at det vil inspirere deres egne millioner af kurdiske borgere til også at gå efter uafhængighed, hvis de irakiske kurdere gør det.

Også USA og Rusland har udtrykt deres bekymring i forhold til en kurdisk stat i Irak. De frygter, at der vil starte en ny krig i området. De ønsker, at den kurdiske regering i Irak løser deres interne problemer med regeringen i Bagdad.

Kilde: Nudem.dk

(Visited 69 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar