You are here
Home > Indland

Hvorfor sultestrejker kurdere i Danmark?

I Danmark indleder herboende kurdere sultestrejke fra den 7. december til 11. december på Rådhuspladsen.

Årsagen til denne sultestrejke er, at  det kurdiske samfund er dybt bekymret for tilstanden over PKK-lederen Abdullah Öcalan. Han har været fængslet i isolation i over tyve år. De er især bekymret omkring Öcalans helbred og fængselsforholdene.

Siden den 5. april 2015 har det ikke været muligt at få en indsigt i Öcalans velbefindende. Det var den dato, en delegation bestående af politikere fra det pro-kurdiske parti HDP mødtes for sidste gang med Öcalan. Efter den dato meddelte den tyrkiske præsident Erdogan, at han ikke anerkendte den fredstraktat, som var aftalt mellem regeringsrepræsentanterne ogHDP-delegationen.

Herboende kurdere kræver på det kraftigste internationale institutioner, herunder FN og EU, til at presse Tyrkiet til at ophæve isolation af den kurdiske leder. Han er nøglen til en fredelig løsning.

Søndergaard: Öcalan bør  frigives

Søren Søndergaard fra Enhedslisten besøgte sultestrejkene på Rådshuspladsen og roste dem for deres kamp.

Søndergaard påpegede, at den tyrkiske stat har intensiveret deres angreb for at udrydde de kurdiske folks gevinster og sagde, at de som Enhedslisten kræver frihed for Öcalan og en ende på isolationen mod ham.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar