You are here

Hvad har Enhedslisten til fælles med Socialdemokratiet?

Af Mehmet Zeki Dogru

Enhedslisten er et socialistisk, grønt og mangfoldigt parti. Sådan set har det altid været. I fremtiden skal det også være sådan.

I de kommende år er der folketingsvalg. Ud over at stræbe os på at skabe gode resultater, skal vi også pege på en statsminister.

Derfor mener jeg, at det er på tide, at vi bør diskutere, om vi kan pege på en socialdemokratisk statsminister, når vi med tiden kun bliver mere uenige på flere punkter.

Socialdemokratiet er efter min mening ikke et længere venstrefløjsparti. De er gået længere og længere væk fra deres værdier og politik. Partiet har i lang tid været på vej væk fra den politik, der engang var kendetegnet for arbejderpartiet, men et arbejderparti kan man desværre ikke længere kalde det, eftersom man ser flere og flere reformer og stramninger for eksempel på udlændingepolitikken.

Socialdemokraterne har siden med Mette Frederiksen som formand overhalet Venstre inden om, når det handler om udlændingestramninger. I hvert fald målt på antal lovstramninger på Udlændingeministeriets område.

Mens socialdemokraterne har stemt for i alt 37 udlændingestramninger det seneste år, har Venstre kun stemt for 36 stramninger af udlændingepolitikken. Det viser en opgørelse over de udlændingestramninger, der er blevet gennemført siden regeringsskiftet sidste år.

Det er ikke kun på udlændingeområdet, der er noget galt med. Også på velfærdsydelser. Senest har partiet stemt for et lockout sammen med regeringen.

Socialdemokraterne i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening (KL) har alle stemt for lockout af omkring 250.000 kommunalt ansatte.

Kun Enhedslisten og SF’s enlige medlemmer af bestyrelsen stemte nej til lockout.

Ved strejkerne i 2008 afviste Socialdemokratiet i første omgang at støtte en lockout, mens partiet stod i spidsen for lærerlockouten i 2013.

Lige nu står hundredtusindvis af offentligt ansatte og frygter lockouten. De er med god grund bange for at det skal gå dem, som det gik lærerne i 2013, der jo blev tromlet af regeringen og KL.

På baggrund af disse ovennævnte punkter ser jeg et svært samarbejde mellem Enhedslisten og Socialdemokratiet i fremtiden. Med tiden bliver vi kun mere uenige på flere punkter.

Dette er et blogindlæg og ikke et udtryk for Netadvis.dk’s holdning.

INFO: Mehmet Zeki Dogru er byrådsmedlem for Enhedslisten i Greve Kommune.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar