You are here
Home > Politik

Frank Jensen vil forbyde nye dieselbiler i København fra 2019

I et valgudspil om renere luft i hovedstaden vil overborgmesteren fjerne nye dieselbiler fra byens miljøzone, mens de gamle får lov at ose videre. 

Hvis du køber en dieselbil efter 1. januar 2019, kan du glemme alt om at køre til og fra arbejde i den i København. Det fremgår af overborgmester Frank Jensens (S) udspil om luftforurening i hovedstaden, som forbyder nye dieselbiler i byens miljøzone.

På sin Facebook-profil skriver han følgende:

“København skal luften være så ren, at københavnerne – børn, unge og gamle – kan trække vejret dybt og frit uden at frygte for vores helbred. Derfor er det mit mål gradvist at udfase dieselbiler i København. Det er ikke en menneskeret at køre rundt og forurene luften for andre.

De københavnere, der allerede har en dieselbil, skal dog ikke tvinges til at skifte. I stedet skal vi udfase dieselbiler fra byen i takt med, at gamle biler skrottes.”

Forbuddet vil kun gælde dieselpersonbiler registreret efter 1. januar 2019. Nuværende ejere af dieselbiler vil fortsat have lov til at køre deres ældre og ofte mere forurenende biler ind i miljøzonen.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar