You are here

Flygtninge og fællesskabet

Af Ibrahim Benli

Vi kan ikke komme i mål med ligestilling før alle kvinder i Danmark, heriblandt flygtninge får muligheden for at blive en del af fællesskabet på lige fod med andre.

Det var hovedbudskabet fra en konference i dag, som jeg deltog i. Konferencen handlede om, hvordan vi kan hjælpe flygtninge kvinder at komme i job og blive integreret i det danske samfund i det hele taget.

FIU-Ligestilling, som er et partnerskab mellem Dansk Metal, Serviceforbundet, Dansk Sygeplejeråd og 3F stod for arrangementet, hvor jeg delte vores erfaringer med brugen af frivillige erhvervsmentorer i Holbæk Kommune.

Mange gode engagerede folk, heriblandt frivillige var til stede ved konferencen. På dette billede har jeg samlet nogle af dem: en dansk kvindelig politiker med minoritetsbaggrund, en flygtning som i dag er i job, en mentor med minoritetsbaggrund, der hjælper flygtninge kvinder og en tillidskvinde med minoritetsbaggrund.

Integration er først en realitet, når minoriteter og flygtninge bliver en aktiv del af samfundet på alle planer. Det kræver at fællesskabet tager imod minoriteter og flygtninge med et åbent sind og med nysgerrighed, imens minoriteterne og flygtninge ligeledes udviser interesse og engagement for at blive en aktiv del af fællesskabet.

Dette er et blogindlæg og ikke et udtryk for Netadvis.dk’s holdning.

Ibrahim Benli er medlem af Enhedslisten.

(Visited 22 times, 4 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar