You are here
Home > Indland

Er det kun eksil-iranerne, der er truet på livet i Danmark?

Ifølge DR Nyheders oplysninger var en trussel mod iranske personer i Danmark årsag til den store politiaktion.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) var bekymret for sikkerheden for bestemte personer tilknyttet en politisk gruppe af eksil-iranere i Danmark, som blev offentligt kendt efter et terrorangreb mod en militærparade den iranske by Ahvaz den 22. september.

Den formodede trussel mod eksil-iranerne, der tilhører gruppen ASMLA, skulle være politisk motiveret. ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. De kæmper for, at det sydvestlige Iran løsriver sig og bliver sin egen nation.

De iranske myndigheder mener, at gruppen stod bag et angreb 22. september på en militærparade, der kostede mindst 25 livet.

Efterfølgende blev den danske, hollandske og britiske ambassadør i landet indkaldt til et hastemøde i Teheran.

Det skyldes, at de tre lande – ifølge de iranske myndigheder – alle har medlemmer fra ASMLA-gruppen boende i deres land.

Men eksiliranere i Danmark er ikke de eneste, der er truet på livet af præstestyret.

En række personer, som bor i Danmark, men har tyrkiske og kurdiske rødder, frygter også deres liv. Flere af dem frygter at være blevet angivet til de tyrkiske myndigheder for “landsforræderi”.

Netadvis har mødt flere herboende, som ikke vælger at rejse til Tyrkiet. De frygter, at de bliver anholdt, ligeså snart de lander i Tyrkiet, fordi de har ytret sig kritisk om Erdogan på de sociale medier.

Allerede nu har mange herboende valgt at lukke deres profiler på sociale medier som Facebook og Twitter.

Også herboende med dansk pas, der har ytret sig kritisk om Erdogan frygter at rejse til Tyrkiet. Der er risiko for, at de bliver sendt tilbage til Danmark samt får indrejseforbud til Tyrkiet.

For eksempel har socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen fået mails, beskeder på Facebook og tilråb på gaden fra andre dansktyrkere, som siger, at de vil angive ham til myndighederne, fordi han åbent kritiserer Tyrkiets præsident Erdogan.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar