You are here
Home > Politik

DANSKE BANK-SKANDALEN: Split bankerne op!

Hvidvask af kriminelle formuer. Rekordstore udbetalinger til aktionærer. Rådgivning i brug af skattely. Megalønninger og gyldne håndtryk. Og stigende gebyrer for almindelige kunder.

SF’s finans- og økonomiordfører Lisbeht Bech Poulsen har fået nok af Danske Bank og andre storbanker, der skalter og valter med både regler og etik i en sådan grad, at hele samfundsøkonomien risikerer at vælte. Hun har kaldt ministeren i samråd 9 gange og stillet 110 spørgsmål i Folketinget, for at komme til bunds i sagen få regeringen til at sikre, at det ikke kan ske igen.

SF foreslår derfor, at opsplitte de meget store banker. En udmelding, der tilmed får opbakning fra den liberale tænketank Cepos.

“Vi kan ikke have banker, som skatteborgerne er nødsaget til at redde, når de havner i problemer, uanset om årsagen er hvidvask, dårlige udlån eller spekulation i komplekse finansielle derivater.
Desuden gør finansielle supermarkeder det svært for forbrugerne at få neutral rådgivning og øger koncentrationen i sektoren med svækket konkurrence og højere priser til følge,“ skriver Lisbeth i Børsen.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar