You are here
Home > Politik

Bankerne har et kæmpe forklaringsproblem

I morgen holder Folketinget offentlig høring om den historiske hvidvaskskandale i Danske Bank. 

Høringen finder sted på initiativ fra Enhedslisten, og til stede vil være repræsentanter fra blandt andet Danske Bank, Nordea og Finanstilsynet.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, mener, at det er vigtigt for vores demokrati, at lovgivere og toppen af finansverdenen kan mødes i fuld åbenhed, og han har en række spørgsmål, han glæder sig til at stille både til bankerne og Finanstilsynet.

Rune Lund udtaler følgende:

“Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til hele den finansielle sektor i Danmark. Så de skylder os i den grad en forklaring. Den glæder jeg mig til at høre i morgen, og jeg er sikker på, at jeg nok skal have rigeligt med opfølgende spørgsmål at stille dem.

I årene efter finanskrisen gik danskerne ind og reddede Danske Bank med milliardstore bankpakker betalt af skatteborgerne. Samtidig har banken tjent formuer på at være involveret i en milliardstor hvidvaskskandale. Jeg mener, at banken har misbrugt både befolkningens og politikernes tillid på det groveste. Jeg glæder mig til at høre, om de er enige.

Når vores største banker er involveret i økonomisk kriminalitet i en størrelsesorden, der truer hele vores samfundsøkonomi, er det vigtigt, at vi som lovgivere kan mødes med de ansvarlige i fuld åbenhed, så befolkningen kan følge med. Møderne mellem lovgiverne og toppen af finansverdenen må ikke kun foregå bag lukkede døre. Det svækker tilliden – både til politikerne og finanssektoren.”

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar