You are here
Home > Politik

13 gange mere til skatterabatter end til velfærd er vælgerbedrag

Enhedslisten har ingen roser til overs for VLAK-regeringens finanslovsforslag.

Manglende investering i velfærden er et kæmpe løftebrud og vælgerbedrag, mener Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Pernille Skipper siger følgende:

Finanslovsforslaget viser med al tydelighed, at regeringen plejer de riges interesser. Velfærden skal holde for, mens pengene bruges på skattelettelser til de mest velbjergede. Det er stik imod alle de løfter, der er blevet givet under krisen, hvor der blev delt skattelettelser ud og skåret i dagpenge, efterløn og kontanthjælp. Dengang sagde de, at det var nødvendigt for at sikre penge til velfærd. Nu er der råd, men stadig ingen penge til den fælles tryghed, børnehaver, skoler og plejehjem, som har lidt under nedskæringer i årevis.

Hun mener desuden, at det er ubeskriveligt asocialt, at regeringen i 2018 vil bruge 13 gange så meget på skattesænkninger til de rige som på kernevelfærd til almindelige mennesker. Der er brug for en meget større prioritering af velfærden.

“Vi ved, at flere ældre og børn vil medføre stigende udgifter for milliarder af kroner allerede i 2018. De penge, som regeringen vil afsætte, er ikke nok til at holde skindet på næsen i velfærden. Derfor er der ikke råd til skattelettelser til de rige, hvis vi skal sikre et ordentligt velfærdssamfund.

Det er hovedløst at tage 2 mia. kr. fra DSB i de kommende år for at finansiere skattelettelser, mens forurenende biler gøres billigere. Det er hårdt slag mod den grønne, kollektive transport og skidt for pendlerne og for klimaet,” siger Pernille Skipper.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Skriv et svar

Top